Mese-Játékok

Mesejátékainkkal megmozgatjuk a gyerekek képzeletét, felszabadítjuk és fejlesztjük fantáziájukat. A mese valódi kaland, játékokkal, próbatételekkel, amelynek végén akár a hétfejű sárkánnyal is megküzdhetünk.

A meséket együtt játsszuk el, így mindenki a történet szereplőjévé válik. Mivel a gyerekek közösen teljesítik a próbákat, megtanulnak egymásra figyelni és megtapasztalják, hogy egymással összefogva akár a legveszedelmesebb boszorkányt is könnyedén legyőzhetik.


 

Mesejátékaink:
A Szélkirály

Mit tehet az egyszeri szegény ember,‭ ‬ha egy zabolátlan szél úrfi az utolsó szem lisztet is kifújja a kalapjából‭? ‬Felkerekedik,‭ ‬és panasszal él a Szélkirálynál.‭ ‬De vajon meg tudja-e tartani az ajándékokat,‭ ‬melyeket cserébe kap a szelek urától‭? ‬Tarts velünk,‭ ‬s a választ magad is megtudhatod.

A Mikulás megmentése

Itt van december‭ ‬6-a,‭ ‬és az összes kipucolt csizma üres‭! ‬Még egy egészen apró virgácsocska sincs sehol.‭ ‬Mi történhetett a Mikulással‭? ‬A nyomok a sárkányok birodalmába vezetnek...‭ ‬Nosza,‭ ‬utánam mindenki,‭ ‬aki szereti a csokoládét‭! ‬Szabadítsuk ki a sárkányvárból a Mikulást,‭ ‬sok csellel és furfanggal‭!

Az eltáncolt cipellők

Mennyi bonyodalom származhat egy pár széttáncolt cipőből‭! ‬Hát még,‭ ‬ha tizenkét pár cipőről van szó,‭ ‬s történetesen mindegyik egy-egy királylány lábáról kerül le‭!
‬Igazi mesebeli detektívtörténet‭! ‬Vajon merre jártak éjjel a királylányok,‭ ‬s hol táncolták el a cipőjüket‭? ‬Aki megfejti a rejtélyt,‭ ‬annak markát egy fél királyság üti,‭ ‬és ráadásként még egy királykisasszony keze is. 
 
 


A kőleves

Korgó gyomorral bizony keserves a vándorlás.‭ ‬A szegény katona zsebében pedig nem lapul más,‭ ‬csak egy szép,‭ ‬kerek kő.‭ ‬Hogyan lehetséges,‭ ‬hogy mégis jóllakjon belőle‭? ‬Mese a furfangról és az összetartás erejéről.‭ ‬No meg egy finom leves receptjéről. 

Kacor király

‬Cirmos cica,‭ ‬haj,‭ ‬hová lett a vaj‭? ‬Menekül a gazdasszony seprűje elől Kacor király,‭ ‬az állatok félelmetes uralkodója‭! ‬Hogyan kerülhetnénk el rettenetes haragját‭? ‬Rendezzünk neki lakomát‭! 

 

 

 

 

 

 

 

A király nyulai

Közhírré tétetik,‭ ‬hogy a király ahhoz adja egyetlen leányát,‭ ‬aki sikeresen kiáll egy próbát.‭ ‬Meg persze utána még egyet.‭ ‬És ha azt is kiállta,‭ ‬akkor aztán ráadásnak vár rá még egy próba.‭ ‬Kit illet a királylány keze,‭ ‬s ki lesz olyan furfangos,‭ ‬hogy túljár a király eszén‭? ‬Tiszta szívű szegénylegények,‭ ‬ide gyertek‭! 

Ábelesz-kóbelesz

Ugyan mi baj származhat abból,‭ ‬ha elhamarkodottan megígérünk valamit‭? ‬Semmi különös,‭ ‬hacsak nem‭… ‬hujujuj,‭ ‬fut az ördög utánunk,‭ ‬el akar vinni minket szolgálónak‭! ‬Járjunk túl az eszén,‭ ‬változzunk át és bújjuk el‭! ‬Ki az a bátor,‭ ‬aki szembeszáll az ördögökkel,‭ ‬és hazavezeti az elrabolt királykisasszonyt‭? 

A Zöld király fia és a Veres király lánya

Hogyan lehet esküvőt tartani úgy,‭ ‬ha a menyasszony csak a Zöld királyfi álmában jelenik meg‭? ‬Nincs más hátra,‭ ‬el kell indulni,‭ ‬világot látni,‭ ‬a királylányt megkeresni‭! ‬Útközben csatlakozik hozzánk Nagyehető,‭ ‬Nagyiható,‭ ‬Gyorsanfutó,‭ ‬Hegyhordó,‭ ‬Örökkédidergő és Messzirelátó.‭ ‬De vajon tudnak-e majd segíteni a királyfinak,‭ ‬hogy teljesítsék a Veres király próbáit,‭ ‬és elnyerjék a királylány kezét‭? ‬Az esküvőre már rotyog a töltött káposzta,‭ ‬nosza,‭ ‬ne késlekedjünk sokáig‭!
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése